Հայաստանի Հանրապետության քաղաքացիների ընտրական իրավունքի իրականացման հիմնահարցերը - Թովմասյան, Հրայր Վարդանի / Tovmasyan Hrayr (Երևանի պետական համալսարան, 2000)
Հազիվ թե անհրաժեշտություն կա դատողությունների և տեսական արտածումների միջոցով հիմնավորելու ընտրական իրավունքի կարևորությունն արդի ժամանակաշրջանում: Ասվածը, թերևս, հավասարապես կարող էր տարածվել ընտրական իրավունքի առաջացումից ի վեր, բոլոր ժամանակաշրջանների վրա / Диссертация посвящена одной из основопалагающих проблем государства, политической системы, конституционного права- проблеме реализации избирательного права граждан
ԺԲ.00.02 «Հանրային իրավունք (սահմանադրական իրավունք, վարչական իրավունք, ֆինանսական իրավունք)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Նազարյան, Ռ. Եղյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ կառավարման դպրոց ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law