Միգել Օթերո Սիլվայի արձակը / The Prose of MigueI Otero Silva - Հակոբյան, Աննա Գեղամի / Hakobyan Anna (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Աշխատանքը նվիրված է 20-րդ դարի վենեսուելացի նշանավոր գրող Միգել Օթերո Սիլվայի (1908-1985) արձակի համակողմանի քննությանը: Նրա ստեղծագործություններում իրենց ուրույն արտացոլումն են գտել լատինաամերիկյան վեպի զարգացման հիմնական միտումները / Диссертация посвящена прозе известного венесуэльского писателя XX века Мигеля Отеро Сильвы, романы которого посвящены актуальным социальным и политическим проблемам Венесуэлы и Латинской Америки / The thesis under consideration is devoted to the research of the prose of the prominent venezuelan writer Miguel Otero Silva. The dissertation studies the writer's famous novels
ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Հարությունյան, Հ. Մ. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies