Эндоскопические методы диагностики и лечения калькулезно-воспалительных заболеваний желче-выводящих путей у больных с удаленным желчным пузырем / Լեղապարկը հեռացված հիվանդների լեղատար ուղիների քարա-բորբոքային հիվանդությունների ախտորոշումն ու բուժումը էնդոսկոպիկ մեթոդներով / The endoscopic diagnosis and treatment of calculous infiammation disease of biliary bile ducts in patients with cholecystectomy - Կանայան, Ռուբեն Օնիկի / Kanayan Ruben (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1997)
В последнее время повсеместно отмечается увеличение числа больных желче-каменной болезнью, часто осложненной механической желтухой и холангитом / «էրեբունի» բժշկական կենտրոնի էնդոսկոպիայի և լյարդի վիրաբուժական բաժիններում 1987-1996 թվականների ժամանակահատվածում 256 լեղապարկը հեռացված հիվանդների մոտ կատարվել են էնդոսկոպիկ միջամտություններ / Endoscopic interventions were perfomed in 256 patients with cholecystectomy in 1987-1996 period in the Endoscopic and Liver Surgery Department of "Erebouni" medical center
ԺԴ.00.15 «Վիրաբուժություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատեենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը պատրաստվել է ՀՀ ԱՆ «Էրեբունի» բժշկական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Վ. Սարուխանյան ; Գիտական կոնսուլտանտ՝ Հ. Մ. Քուշկյան ; Պաշտոնական ընդիմախոսներ՝ Ա. Մ. Համբարձումյան, Ս. Ս. Հովհաննիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Արմենիա» հանրապետական բժշկական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences