Նոր տեղեկատվական-հաղորդակցական տեխնոլոգիաները և ժուռնալիստիկան - Մկրտչյան, Արամ Սերգեյի / Mkrtchyan Aram (Երևանի պետական համալսարան, 2004)
Այդ համատեքստում ժուռնալիստիկայի համար առավել էական և խթանիչ դեր է ունեցել հատկապես տեղեկատվական և հաղորդակցական տեխնոլոգիաների (ՏՀՏ) զարգացումը, քանի որ ժուռնալիստիկան մարդկային հաղորդակցության համալիրը կազմող կարևորագույն բաղադրիչներից է / Процессы и реалии, имеющие место в системе СМИ под воздействием новых информационно-коммуникационных технологий (ИКТ), беспрецедентны, и сегодня они существенным образом обуславливают путь дальнейшего развития журналистики
Ժ.01.06 «ժուռնալիստիկա» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի ժուռնալիստիկայի ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Անանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Կիրակոսյան, S. Զարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Ժուռնալիստիկա / Journalism