Окислительно-восстановительные процессы на границе раздела вода-дно озер и водохранилищ и их роль в формировании качества воды / Օքսիդավերականգնման պրոցեսները լճերի և ջրամբարների ջուր-հատակ սահմանում և դրանց դերը ջրի որակի ձևավորման գործում - Փիրումյան, Գևորգ Պետրոսի / Phirumyan Gevorg (ՀՀ ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի գիտա-արտադրական միավորում, 1997)
В современных условиях, в связи с интенсификацией и экстенсификацией промышленности, сельского хозяйства и других областей экономики, a также с увеличением плотности населения, в различных государствах происходят масштабные антропогенные преобразования / Աշխատանքի նպատակն է չձևավորված և ձևավորված հատակային նստվածքագոյացումների դերի պարզաբանումը ջրամբարների օքսիդավերականգնիչ վիճակի ձևավորման, ջրաէկոհամակարգերի ինքնամաքրման ընդունակության կարգավորման, ջրամբարների ինքնամաքրման և երկրորդային աղտոտման պրոցեսներում հատակային նստվածքագոյացումների վարքի կառավարման, ջրաօգտագործման տարբեր տիպերի և թափոնաջրերի մաքրման տարբեր եղանակների դեպքում ջրի որակի ձևավորմանը ուղղված մեթոդների և միջոցառումների մշակումը և հիմնավորումը
ԺԱ.00.03 «Ցամաքի ջրաբանություն, ջրային ռեսուրսներ, ջրաքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը պատրաստվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Հ. Հովհաննիսյան, Ա. Ց. Մալխասյան, Վ. Հ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ճարտարապետա-շինարարական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 62 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science