Коммуникативные основы информационных технологий в преподавании русского языка (на материале глаголов движения) / Տեղեկատվական միջոցների հաղորդակցական հիմունքները ռուսերենի դասավանդման գործընթացում (շարժման բայերի նյութի հիման վրա) / The communicative principles of information technologies in the process of teaching the Russian language (based on the verbs of motion) - Բաբախանյան, Մարինե Հրանտի / Babakhanyan Marine (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան, 2014)
Предмет исследования - обучающие возможности современных информационных технологий на примере глаголов движения /Հետազոտության նպատակը. ազգային (հայկական) լսարանում ռուսերենի շարժման բայերի ուսուցման տեսականորեն հիմնավորված արդյունավետ մեթոդի մշակումն է, որը հիմնված է ժամանակակից տեղեկատվական միջոցների օգտագործման վրա / The purpose of the research is the development of such an effective and theoretically proved method of teaching Russian verbs of motion to Armenian-speaking learners, which supposes the use of information technologies
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ն. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Ռ. Սարգսյան, Մ. Ա. Եղիազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy