Ալեխո Կարպենտիերի սոցիալ-փիլիսոփայական արձակը / The social-philosophical prose by Alejo Carpentier - Պետրոսյան, Լիա Ռազմիկի / Petrosyan Lia (Երևանի պետական համալսարան, 2011)
Կուբացի այս նշանավոր գրողի ստեղծագործությունները վաղուց դուրս են եկել Լատինական Ամերիկայի սահմաններից ու դարձել համայն աշխարհի սեփականությունը / Произведения этого известного кубинского писателя давно вышли за пределы Латинской Америки и стали мировым достоянием / The literary works by this outstanding Cuba writer have long before cut the border of Latin America and have become the possession of the world literature
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ա. Էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Զ. Վ. Ավետիսյան, Ս. Վ. Ենոքյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies