Окислительные процессы и обмен гликосфинголипидов в головном мозге при экспериментальном паркинсоническом синдроме / Օքսիդային պրոցեսները և գլիկոսֆինգոլիպիդների փոխանակությունը գլխուղեղում փորձարարական պարկինսոնի սինդրոմի ժամանակ - Ղազարյան, Գայանե Սուրենի / Ghazaryan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2011)
Болезнь Паркинсона - одно из наиболее распространенных нейродегенеративных заболеваний среднего и пожилого возраста, впервые была описана Джеймсом Паркинсоном 1817 году как дрожательный паралич / Պարկինսոնի հիվանդության բազմաթիվ ախտանիշներն ի հայտ են գալիս գլխուղեղի սև սուբստանցիայի դոֆամիներգիկ նեյրոնների խաթարման հետևանքով / Many of the symptoms and signs of Parkinson's disease develops as a result of damage or destruction of neurons located in the substantia nigra of the brain. Under normal conditions, these nerve cells produce dopamine
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Մ. Հովսեփյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Ղազարյան, 3. Վ. Թադևոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology