Тема Армянского геноцида в немецкой и австрийской литературах / Հայոց ցեղասպանության թեման գերմանական և ավստրիական գրականության մեջ - Առստամյան, Մարինա Սերգեյի / Arstamyan Marina (Երևանի պետական համալսարան, 2002)
К теме геноцида трагедии армянского народа обращались писатели многих стран, которые в своих произведениях писали о жестокой истории Армении / Առաջաբանում տրված է աշխատանքի սեղմ բնութագիրը, թեմայի հիմնավորումը, նշված են կենտրոնական գաղափարները և այն հարցերը, որոնց շրջանակում կատարվում են վերլուծությունները
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Արցախի պետական համալսարանի բանասիրական ֆակուլտետի ռուսաց լեզվի և գրականության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Էդոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Մուշեղյան, Ա. Առաքելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies