Разработка и применение новых методов анализа коньяка / Կոնյակի հետազոտման նոր մեթոդների մշակումն ու կիրառումը - Թորոսյան, Մարինե Արգիստի / Torosyan Marine (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2001)
Целью работы является разработка физико-химических методов оценки качества коньяка с целью его стандартизации, разработка чувствительных, краткосрочных, воспроизводимых физико-химических методов количественного определения летучих и сапониновых соединений на разных стадиях выдержки коньяка / Աշխատանքի նպատակն է մշակել կոնյակի որակը գնահատող ֆիզիկաքիմիական եղանակներ այն ստանդարտացնելու նպատակով, մշակել զգայուն, կարճատև, վերարտադրվող ֆիզիկաքիմիական եղանակներ դյուրաեռ և հյութահանուկային միացությունների քանակական որոշման համար կոնյակի հնացման տարբեր փուլերում
Բ.00.02 «Վերլուծական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի քիմիական ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Գ. Փանոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Խաչատրյան, Ռ. Ա. Մնացականյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ընդհանուր և անօրգանական քիմիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry