Յաշար Քեմալի վիպական աշխարհը / The world of novels in the works of Yashar Kemal - Գալշոյան, Սիրանույշ Մուշեղի / Galshoyan Siranuysh (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2014)
Սույն ատենախոսության նպատակն է՝ վեր հանել ժամանակակից թուրք գրող Յաշար Քեմալի ստեղծագործությունների գաղափարական ուղղվածությունը, թեմատիկ ու ժանրային առանձնհատկությունները / Данная диссертация посвящена анализу творчества современного турецкого писателя Яшара Кемаля (род. в 1922 г.), особое значение уделяется произведениям, способсвовавшим развитию «анатолийского романа», a также формированию мироощущения писателя / This thesis analyzes the creative work of contemporary Turkish writer Yaşar Kemal (born in 1922), particularly, the works contributing to the development of «Anatolian novel», as well as the study of the formation of the writer's philosophical attitude towards the world
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Սաֆարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ա. Էդոյան, Ա. Ժ. Էլոյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies