Կանաչ պարարտացման և հանքային պարարտանյութերի էկոլոգիատնտեսական արդյունավետությունը աշնանացան ցորենի ցանքերում ԻԻՀ Խուզիստանի ոռոգելի հողերում / Eco-economic efficiency of green manure and chemical fertilizers on the winter wheat irrigated farm lands of Khuzestan in the Islamic Republic of Iran - Մոհամմադփուր, Աբդոլռահիմ / Mohammadpour Abdolrahim (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2016)
Իրանի Իսլամական Հանրապետության տնտեսության գերակա ուղղություններից մեկը բուսաբուծությունն է, մասնավորապես՝ հացահատիկի մշակությունը, որը պայմանավորված է արագ աճող բնակչությանը հացով ապահովելու պահանջով և բնակլիմայական պայմաններով / Увеличение объема производства зерновых, обусловленное быстрым ростом населения и обеспечением продовольственной безопасности, является важнейшей социально-экономической задачей всех стран, в том числе и Ирана / Taking into account the rapid population growth and provision of food safety, the grain production volume increase is of great social and economic importance for allcountries, Iran as well
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Հունանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ղ. Ղազարյան, Ս. Կ. Երիցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երկրագործության գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture