Հարկաբյուջետային և դրամավարկային քաղաքականությունների կոորդինացման հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Մկրտչյան, Աղասի Հենրիկի / Mkrtchyan Aghasi (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2001)
Տնտեսական քաղաքականության նոր մոտեցումների ձևավորման արդյունքում, 20-րդ դարի երկրորդ կեսին ավելի հստակորեն նկատվեցին հարկաբյուջետային և դրամավարկային քաղաքականությունների տարանջատման միտումները, որի հիմնական նպատակը երկարաժամկետ մակրոտնտեսական կայունության ապահովումն ու դրամաշրջանառության համակարգի կանխատեսելիության մակարդակի բարձրացումն էր / Диссертация посвящена исследованию провлем координации налогово-вюджетной и денежно-кредитной политики в условиях перехода к рыночным отношениям. Решение этих провлем органически связано с овщей экономической политикой во многом обусловлено сформированными в экономической системе республики отношениями
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Բ. Բոստանջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Ղուշչյան, Ա. Ռ. Թամազյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՊԳԿՆ առընթեր կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics