Структурно-функциональная роль системы комплемента криоглобулинов развитии постишемического иммунного ответа при остром ишемическом инсульте у человека / Կոմպլեմենտի համակարգի և կրիոգլոբուլինների կառուցվածքսգործառնական դերը մարդու սուր իշեմիկ կաթվածի ժամանակ հետիշեմիկ իմունային պատասխանի զարգացման մեջ - Մանուկյան, Լևոն Ալեքսանդրի / Manukyan Levon (ՀՀ ԳԱԱ Հ. Բունիաթյանի անվան կենսաքիմիայի ինստիտուտ, 2007)
Инсульт занимает 3 место мире среди всех остальНЫХ заболеваний по смертности и инвалидности / Այս աշխատանքում ուսումնասիրել ենք կոմպլեմենտի համակարգի և կրիոգլոբուլինների կառուցվածքագործառնական կարգավիճակը մարդու մոտ հետիշեմիկ բորբոքային պատասխանի զարգացման ընթացքում
Գ.00.03 «Մոլեկուլային և բջջային կենսաբանություն» և Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտություններով կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ս. Բոյաջյան, Վ. Ա. Այվազյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Քամալյան, Կ. Ա. Ղազարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology