Միկորիզայի արդյունավետությունը արմավենու աճի և սննդառության վրա երաշտի և ֆոսֆորային սթրեսների պայմաններում / Effect of mycorrhiza on nutrient uptake and growth of date palm under drought stress and phosphorus application - Ֆար Ալի Էսմայիլի / Far Ali Esmaeili (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2014)
Առաջին անգամ Իրանում in vitro եղանակով ստացված փյունիկյան արմավենու (Phoenix L.) բուսակները տեղափոխվել են վեգետացիոն անոթներ, որտեղ տնկիների հետագա աճն ուսումնասիրվել է ոռոգման 3 ռեժիմների, ֆոսֆորական պարարտանյութի տարբեր չափաքանակների և միկորիզային սնկերի խտանյութի օգտագործման պայմաններում / Посадка полноценных насаждений финиковой пальмы в условиях засушливых и полузасушливых почв Хузестана (Иран) связана с преодолением водного фосфорного дефицита, который сильно действует на приживаемость саженцев / In the conditions of arid and semi-arid soils of Khuzestan province the establishment of full-value date palm plantations is connected with overcoming water and phosphorus stress, which strongly effects the adhesion rate of seedlings
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ագրարային համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ս. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Եղիազարյան, Ս. Կ. Երիցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Բուսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture