Задачи устойчивости и стабилизации некоторых механических систем / Որոշ մեխանիկական համակարգերի կայունության և կայունացման խնդիրներ - Մասուդ Ռեզա / Masud Reza (ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ, 2017)
Понятие об устойчивости является одним из важных понятий, с которым приходится сталкиваться при изучении различных процессов, происходящих в реальной жизни - в физике, технике, экономике и т.п. / Ատենախոսությունում ուսումնասիրված է տարբեր մեխանիկական համակարգերի (փոփոխական զանգվածով նյութական կետ, Երկրի արհեստական արբանյակ, մեկ անշարժ կետ ունեցող բացարձակ պինդ մարմին և այլն) հարթ կամ տարածական շարժման կայունության, կայունացման և օպտիմալ կայունացման խնդիրները / Problems of stability, stabilization and optimal stabilization of various mechanical systems of plane and spatial motion of different mechanical systems (material point of variable mass, the Earth artificial satellite, absolute solid body with single fixed point, etc.)have been considered in the present scientific thesis
Ա.02.01«Տեսական մեխանիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Գ. Շահինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Ղուկասյան, Օ. Ն. Գասպարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics