Գնահատողականության ուժգնացման իմաստագործառական առանձնահատկությունները ժամանակակից անգլերենում / The semantic and functional peculiarities of intensification of evaluation in modern English - Ղազարյան, Լենա Լևոնի / Ghazaryan Lena (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Լեզվական հետազոտությունների ճանաչողական ուղղության շրջանակներում լեզվական տարբեր երևույթներ մեկնաբանվում են նորովի` հարստացնելով դրանք նոր իմաստներով ու նշանակություններով / Проблема исследования системы средств интенсификации в оценоч ных конструкциях как когнитивно- лингвистических структур продолжает оставаться в числе важнейших областей исследований в современной лингвистике / Evaluation is closely connected with the adjacent categories of modality, emotiveness, expressiveness and intensification
Ժ.02.07 «Գերմանական Գերմանական Գերմանականլեզուներ լեզուներ լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական բանասիրականգիտություննե գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել հաստատվել է Երևանի պետական պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ե. Լ. Երզնկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Հ. Պարոնյան, Ս. Ա. Չալաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics