Մաքսային ծառայության կառավարման բարելավսան հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Ժամկոչյան, Անահիտ Միշայի / Tchamkochyan Anahit (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2006)
ՀՀ պետական կառավարման ոլորտի բարեփոխումների կարևոր օղակ հանդիսացավ մաքսային համակարգի ձևավորումը: Ուշագրավ է, որ աշխարհի շատ երկրներում մաքսային համակարգը կազմավորվել է տասնամյակների, նույնիսկ դարերի ընթացքում, իսկ Հայաստանի մաքսային համակարգը դեռևս գտնվում է կայացման փուլում: Հետևապես, մաքսային համակարգի գործունեության կառավարման բարելավման մասին մեր դիտարկումն երը հիմնված են այդ իրողության վրա / Диссертация посвящена таможенной службе Республики Армения. в работе проведен анализ функций таможенной службы и рассмотрены пути улучшения организации и управления таможенной службой в Республике Армения
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Հ. Օրդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Լ. Աթոյան, Ա. Մ. Զարգարյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երեանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics