Исследование путей повышения несущей способности деталей машин, изготовленных из углеродистых конструкционных сталей / Ածխածնային կառուցվածքային պողպատներից պատրաստված մեքենամասերի կարողունակության բարձրացման ուղիների հետազոտումը / Investigating the ways of increasing the bearing capacity of machine parts made of structural steels - Թորոսյան, Մհեր Սերյոժայի / Torosyan Mher (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2019)
Цель исследования - разработка методики и повышения несущей способности ответственных деталей с учетом комплексных конструкторско-технологических и эксплуатационных мероприятий и применением технологии поверхностного пластического деформирования / Աշխատանքի նպատակն է՝ նախկին հետազոտությունների և տվյալ աշխատանքի փորձարկումների արդյունքով մշակել պատասխանատու մեքենամասերի կարողունակության գնահատման մեթոդ նախագծատեխնոլոգիական և շահագործական գործընթացների ազդեցությունների համալիր հաշվառմամբ / The goal of the work is, based on the results of previous investigations and the experiments of this work, to develop a method for estimating the bearing capacity of the responsible machine parts, comprehensively considering the impacts of the design, technological and maintenance processes
Ե.02.01 «Մեքենագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարանի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Գ. Ստակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ա. Նազարյան, Ն. Ս. Իսախանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology