Էդգար Ալլան Պոյի ստեղծագործությունը Շարլ Բոդլերի ընկալմամբ / Edgar Alan Poe’s work in Charles Baudelaire’s perception - Լոբյան, Լիլիթ Դերենիկի / Lobyan Lilit (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2016)
19-րդ դարի ամերիկյան գրականության ամենավառ և հակասական դեմքերից մեկի Էդգար Ալան Պոյի անձը և ստեղծագործությունը միշտ գրավել են գրականագետներին, արվեստի ու գրականության տեսաբաններին / Данная диссертационная работа посвящена критическому анализу восприятия Шарлем Бодлером творчества известного американского романтического писателя Эдгара Аллана По / This thesis is devoted to the critical analysis of Edgar Allan Poe's work in Ch. Baudelaire’s perception
Ժ. 01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Հայ-ռուսական սլավոնական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ռ. Մատինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ս. Ս. Սեֆերյան, Ա. Ռ. Սեդրակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 141 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies