Разработка комплекса алгоритмов программ иерархической сегментации восстановления изображений / Պատկերների հիերարխիկ սեգմենտացիայի և վերականգնման ալգորիթմների և ծրագրերի համալիրի մշակում - Սաժումյան, Գրիգոր Սարգսի / Sazhumyan Grigor (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2008)
На протяжении последних нескольких десятилетий обработка оцифрованных изображений постоянно остается всесторонне и интенсивно развивающейся областью компьютерной науки / Կատարվել է սեգմենտավորման և վերականգնման խնդիրների և տեխնիկայի հարցերով գիտական գրականության մեջ նկարագրված և ինտերնետում հասանելի բոլոր հիմնական մոտեցումների, ալգորիթմների և ծրագրային համակարգերի համեմատական վերլուծություն
Ե.13.05 «Մաթեմատիկական մոդելավորում, թվային մեթոդներ և ծրագրերի համալիրներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Դ. Գ. Ասատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Սարուխանյան, Գ. Ի. Մարգարով ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Երևանի կապի միջոցների գիտահետազոտական ինստիտուտ» ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems