Нестационарные процессы в магистральных станций и водоводах насосных станций и средства защиты их от гидравлического удара / Պոմպակայանների մայր ջրատարների ոչ ստացիոնար գործընթացները և հիդրավլիկական հարվածի դեմ պայքարի միջոցները / Nonstationary processes in the main conduits of pumping stations and their protection from the water-hammer - Աշչիյանց, Էդուարդ Պետրոսի / Ashchiants Eduard (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2001)
Проблема улучшения технико-экономических показателей напорных гидротранспортных систем, широко используемых в гидроэнергетике, мелиорации, нефтегазовой, горнорудной и других отраслях промышленности в настоящее время относится к числу наиболее актуальных / Ատենախոսությունում մշակված է գիտական հիմնահարց, որը կայանում պոմպակայանների մայր ջրատարներում ոչ ստացիոնար գործընթացների հաշվարկի անալիտիկ մեթոդների կատարելագործման, զարգացման և ամփոփոման մեջ, ինչպես նաև ուղղված է ջրատարները հիդրավլիկական հարվածից պաշտպանելու համար պարզ, հուսալի և տնտեսապես շահավետ միջոցների մշակմանը / A scientific problem consisting in studying the degree of some factor influence, appreciably affecting the hydrodynamic parameters change of the direct water-hammer, that arises in forcing conduits of pumping stations is developed in the dissertation
Ե.23.03 «Շենքերի և կառույցների ճարտարագիտական (էներգետիկական, հիդրավլիկական և այլն) ապահովումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Ղազարյան, Գ. Ի. Կիրմելաշվիլի, Լ. Ի. Մախարադձե ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology