Разработка и реализация методов синтеза трехмерных объектов из последовательности двумерных цифровых изображений / Երկչափ թվային պատկերներից եռաչափ օբյեկտի սինթեզման մեթոդների մշակում և իրականացում / Development and implementation of 3D objects synthesis methods from sequence of 2D digital images - Գևորգյան, Արամ Վլադիմիրի / Gevorgyan Aram (ՀՀ ԳԱԱ ինֆորմատիկայի և ավտոմատացման պրոբլեմների ինստիտուտ, 2019)
Цель работы: разработать метод построения трехмерной модели физического объекта при помощи двух камер / Ատենախոսության նպատակն է մշակել ծրագրային համալիր, որը թույլ է տալիս երկու տեսախցիկի օգնությամբ ստանալ իրական ֆիզիկական օբյեկտի եռաչափ մոդելը / The aim of this thesis is to develop software package that allows getting 3D model of a real physical object using two cameras
Ե.13.04 «Հաշվողական մեքենաների, համալիրների, համակարգերի և ցանցերի մաթեմատիկական և ծրագրային ապահովում» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համասարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Գ. Սարուխանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ե. Հարությունյան, Մ. Ղ. Գյուրջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 114 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems