Проблемы развития состязательного судопроизводства в современный период (теоретическое правоприменительное исследование) / Մրցակցային դատավարության զարգացման հիմնախնդիրներն արդի ժամանակաշրջանում (տեսական և իրավակիրառական հետազոտություն) / Problems in improvement of adversarial proceedings in modern times (theoretical and law enforcement investigation) - Պետրոսյան, Գարեգին Տիգրանի / Petrosyan Garegin (Ռուս-հայկական (Սլավոնական) համալսարան, 2013)
Цель исследования - комплексное изучение сущности (понятия, содержания и главных особенностей) международно-правового современного восприятия принципа состязательности, определение его места и роли в системе принципов права / Ատենախոսությունը նվիրված է մրցակցության սկզբունքի և մրցակցային դատավարության զարգացման հիմնախնդիրներին արդի ժամանակաշրջանում / The thesis covers the problems of improvement of adversarial approach and adversarial proceedings in modern times
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. L. Խաչատուրով, Հ. Զ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «ՀՀ դատախազության դպրոց» ՊՈԱԿ ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law