Գիտատեխնիկական ինֆորմացիոն հարցումների սպասարկման համակարգի շահագործման արդյունավետության մոդելավորումը և գնահատումը - Ճաղարյան, Աշոտ Գառնիկի / Tchagharyan Ashot (Երևանի ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտ, 1995)
Գիտատեխնիկական ինֆորմացիոն հարցումների և նրանց սպասարկման ուսումնասիրումը, տվյալների ավտոմատացված բազաների և բանկերի ստեղծումը, վերջիններիս գիտական և գործնական լուծումը այժմեանան գիտական պրոբլեմ է, որի արդյունքները կարող են զգալիորեն բարձրացնել նմանատիպ համակարգերի գործունեության տնտեսական արդյունավետությունը, ինչպես նաև առաջ բերել էական բարեփոխումներ / Изучение запросов научно-технической информации и их обслуживание, создание автоматизированных баз данных и банков, научно-практическое решение последних является актуальной научной проблемой. результаты которых могут значительно повысить экономическую эффективность работы подобных систем, а также привести к существенным реформам
Ը.00.08 «Տնտեսա-մաթեմատիկական մեթոդներ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1995 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտի հաշվողական տեխնիկայի և ծրագրավորման ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Թ.Ա. Նալչաջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Լ. Ղանթարջյան, Ս. Դ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ արդյունաբերության նախարարության տեղեկատվական համակարգերի հետազոտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics