Հայկական և ռուսական հարսանեկան երգերը (տիպահամեմատական ուսումնասիրություն) / Armenian and Russian wedding songs icomparative-yypologica study) - Միրիբյան, Գայանե Աշոտի / Miribyan Gayane (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2013)
Մեր օրերում ազգային ավանդությունների, ծեսերի, սովորույթների վերածննդի միտում է նկատվում՝ շնորհիվ հարազատ ժողովրդի հոգևոր մշակույթի նկատմամբ հետաքրքրության աճի, էթնիկական ինքնագիտակցության բարձրացման / Диссертационная работа посвящена сравнительному изучению жанрового состава, структуры и семантики армянских русских свадебных обрядовых песен / The thesis is devoted to the comparative study of the genre composition, structure and semantics of the Armenian and Russian wedding ritual songs. It is the first special attempt to study the Armenian wedding ceremonies and songs in a comparative context with the Russian on the basis of analysis and generalization of folk, archival and field research
Ժ.01.05 «Բանահյուսություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության ևազգագրության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Բ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ե. Պետրոսյան, Ն. Խ. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն Երևանի Մ. Մաշտոցի անվան Մատենադարան ; Սեղմագիր՝ 28 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies