Взаимодействие наночастиц металлов и полупроводников с биологическими макромолекулами в растворе / Մետաղների և կիսահաղորդիչների նանոմասնիկների փոխազդեցությունը կենսաբանական մակրոմոլեկուլների հետ լուծույթում / Interaction of metal and semiconductor nanoparticles with biological macromolecules in solution - Մամասախլիսով, Ալեքսանդր Եվգենիի / Mamasakhlisov Aleksandr (Երևանի պետական համալսարան, 2020)
Взаимодействие металлических и полупроводниковых наночастиц и в том числе квантовых точек с биологическими молекулами играет важную роль в создании различных биологических датчиков (сенсоров) и представляет собой одну из крайне недостаточно изученных проблем физики полупроводников / Ֆոտոէլեկտրաքիմիական մեթոդները դեռևս մեծ հետաքրքրություն են առաջացնում տարբեր մեթոդների շրջանում՝ նրանց պարզության, զգայունության և էժանության պատճառով / The photoelectrochemical methods still attract a lot of interest among different detection methods due to their simplicity, sensitivity, and cheapness
Ա.04.10 «Կիսահաղորդիչների ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Մ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Մ. Ղամբարյան, Ա. Հ. Պողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ ֆիզիկական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics