Տնտեսության պետական կառավարման առանձնահատկությունները (Հայաստանի Հանրապետության և Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետության օրինակներով) / Peculiarities of public administration of the economy (on the example of the Republic of Armenia and the people's Republic of China) - Զալինյան, Աննա Աշոտի / Zalinyan Anna (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2018)
Ժամանակակից համաշխարհային տնտեսության և քաղաքականության մեջ ակներև է Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետության (այսուհետ՝ ՉժՀ) աճող դերը, ինչն էլ մեծ հետաքրքրություն է առաջացնում այդ երկրի սոցիալ տնտեսական, քաղաքական համակարգի և, հատկապես, տնտեսության պետական կառավարման նկատմամբ / В современной мировой экономике и политике очевидна растущая роль КНР, интерес к которой определяется в первую очередь с точки зрения изучения уникальной социально-экономической, политической системы страны и практики государственного управления экономикой / In the modern world economy and politics, the growing role of the people's Republic of China (PRC) is evident, the interest in which is determined primarily from the point of view of studying the unique socio-economic, political system of the country and the practice of state management of the economy
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ոլորտների տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ պետական կառավարման ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Խ. Մարկոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Հ. Օրդյան, Հ. Գ. Մանուկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Ատենախոսություն՝ 211 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics