Միջին ականջի և վերին շնչուղիների զուգակցված հիվանդությունների դեպքում համակցված վիրահատական բուժման հիմնավորումը / Study of combined surgical treatment of concurrent pathology of the middle ear and upper respiratory tracts - Մեսրոպյան, Հայաստան Բաղդասարի / Mesropyan Hayastan (Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2013)
Վերին շնչուղիների և միջին ականջի հիվանդությունների բուժումը հանդիսանում է ժամանակակից բժշկության կարևորագույն խնդիրներից մեկը / Болезни верхних дыхательных путей и среднего уха имеют значительную долюв общей заболеваемости населения / Middle ear and upper respiratory tract diseases occupy a significant place in overall morbidity
ԺԴ.00.18 «Քթի, կոկորդի և ականջի հիվանդություններ» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի հունիսի 15 նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Կ. Շուքուրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Մ. Խանամիրյան, Ա. Մ. Մուրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Սուրբ Գրիգոր լուսավորիչ» ԲԿ ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences