Исследование антимикробного действия коллоидного серебра нанокомпозитных фильтров: эффекты, мембранные механизмы и применение / Կոլոիդ արծաթի և նանոկոմպոզիտ ֆիլտրերի հակամանրէային ազդեցության հետազոտություն՝ էֆեկտները, թաղանթային մեխանիզմները և կիրառումը / The study of antimicrobial action of colloidal silver and nanocomposite filters: effects, membrane mechanisms and application - Մնացականյան, Նարինե Սելբերտի / Mnatsakanyan Narine (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2020)
Растущая устойчивость патогенных микроорганизмов к антибиотикам требует разработки альтернативных подходов / Ատենախոսության աշխատանքի նպատակն է կոլոիդ Ag հակամանրէային ակտիվության ուսումնասիրությունը տարբեր թեստ կուլտուրաների, նաև հակաբիոտիկների նկատմամբ կայուն մանրէների նկատմամբ, նվազագույն արգելակող կոնցենտրացիայի (MIC) որոշումը տվյալ մանրէների նկատմամբ / The aim of our research was the investigation of the antibacterial activity of colloidal Ag on various test cultures, as well as on microbes which have resistance to antibiotics and determination of the Minimal inhibitory concentration (MIC) in relation to these bacteria
Գ.00.07 «Միկրոբիոլոգիա. կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԵՊՀ կենսաբանության ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Հ. Թռչունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Հովհաննիսյան, Կ. Օ. Հովնանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology