Սոցիալական փոփոխությունները հայկական սփյուռքում (Լոս Անջելեսի, Թեհրանի, Բեյրութի հայերի էթնոսոցիոլոգիական հետազոտություն) / Social changes in the armenian diaspora: ethnosociological study of Armenians in Los Angeles, Tehran and Beirut - Տանաջյան, Լուսինե Ասատուրի / Tanajyan Lusine (ՀՀ ԳԱԱ հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտ, 2020)
Ներկայումս ծավալուն միգրացիոն գործընթացները նպաստում են բազմաէթնիկ հանրույթների աճին / Целью данной диссертации является выявление процессов социальных изменений армянской диаспоре, на примере армянских общин Лос-Анджелеса (США) / The purpose of the dissertation is to reveal the peculiarities of social changes among Armenians in the Diaspora, which was accomplished by conducting a comparative analysis of the Armenian communities in Los Angeles
է.00.04 «Ազգագրություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2020 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Հնագիտության և ազգագրության ինստիտուտի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Ս. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ս. Մկրտչյան, Հ. Գ. Սարգսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History