Բրոմ պարունակող նոր քիրալային օժանդակ ռեագենտների և դրանց ամինաթթվային կոմպլեքսների սինթեզն ու հետազոտումը α-ամինաթթուների ասիմետրիկ սինթեզի ռեակցիաներում / Synth esis of new brom ine-containing chiral auxiliariesand аmino acid соmplexes and their study in the asymmetric reactions of α-amino acid synthesis - Գրիգորյան, Նարինե Յուրիի / Grigoryan Narine (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2015)
Վերջին տասնամյակների ընթացքում քիրալային տեխնոլոգիաների բուռն զարգացումը նոր հորիզոններ է բացում դեղագործական արդյունաբերության մեջ / Ключевые слова: хиральный реагент, N 11-оопллекс, асимметрический синтез, С алкилирование, небелковая аминокислота, ее -энантиомерный избыток / Key words: chialauxiliary, Ni -complex, asymmetric synthesis, с -alkylation, non protein amino acid, ee-enantiomeric excess
Բ.00.10 «Կենսօրգանական քիմիա» մասնագիտութամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Դադայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ ՝ S. Վ. Ղոչիկյան, Ե. Գ. Պարոնիկյան ; Առաջատար կազմակերպութուն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 122 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry