Իրավունքի սկզբունքների դերը ՀՀ իրավական համակարգում. պրակտիկ և տեսական վերլուծություն / The role of law principles in the legal system of RA practical and theoretical analyses - Մալխասյան, Լիանա Մալխասի / Malkhasyan Liana (Հայ-ռուսական համալսարան, 2018)
Թեմայի հետազոտության արդիականությունը պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ իրավունքի սկզբունքների հիմնախնդիրը ոչ միայն տեսության, այլ նաև իրավաբանական պրակտիկայում դարձել է առավել քննարկվող և օրախնդիր հարցերից մեկը / Актуальность исследования данной темы обусловлена коренными изменениями, которые в последнее время произошли в социальной, политической и конституционно-правовой сферах армянской общественной жизни / The relevance of research of this topic is due to the fundamental changes which have recently happened in social, political and constitutional-legal spheres of Armenian public life
ԺԲ.00.01 «Պետության և իրավունքի տեսություն և պատմություն, պետական և իրավական ուսմունքների պատմություն» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի աստիճանի հայցման ատենխոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության, սոցիոլոգիայի և իրավունքի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Մ. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Գ. Պետրոսյան, Գ. Մ. Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ոստիկանության կրթահամալիր (ակադեմիա) ; Ատենախոսություն՝ 140 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law