Клинико-диагностические критерии сочетанной формы синдрома поликистозных яичников и генитального эндометриоза / Պոլիկիստոզ ձվարանների համախտանիշի և գենիտալ էնդոմետրիոզի զուգակցված ձևի կլինիկական ախտորոշիչ չափանիշները - Թոխունց, Կարինե Հակոբի / Tokhunts Karine (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2001)
Одной из наиболее частых причин нарушений репродуктивной функции у женщин является синдром поликистозных яичников (СПКЯ) / Հետազոտության հիմնական նպատակն է հանդիսացել ուսումնասիրել պոլիկիստոզ ձվարանների համախտանիշի |ՊՁՀ| և գենիտալ էնդոմետրիոզի զուգակցված ձևի կլինիկա-ախտորոշիչ չափանիշները հետազոտման և բուժման ալհորիթմ ստեղծելու համար
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոլգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Ատենախոսության թեման հաստատված է՝ Երևանի ՊԲՀ գիտահետազոտական կենտրոնի գիտա-կոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Պ. Միրիմանովա ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Գ. Օկոև, Բ. Բ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ պերինատոլոգիայի, մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի հանրապետական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences