Հումանիտար ինտերվենցիաները ժամանակակից տարածաշրջանային հակամարտությունների կարգավորման համակարգում (1999-2008թթ.) / Humanitarian interventions in the system of modern regional conflict resolution (1999-2008) - Նիկողոսյան, Հովհաննես Ռուբենի / Nikoghosyan Hovhannes (ՀՀ ՊՆ Դ. Կանայանի անվան ազգային ռազմավարական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2011)
«Հումանիտար ինտերվենցիաների» (ՀԻ) հասկացության բովանդակությունը, ՀԻ հայեցակարգի ձևավորումն ու հիմնավորումները, դրա իրավաչափությունը, բովանդակությունը և գործարկումը քաղաքական գիտությունների, ինչպես նաև համաշխարհային քաղաքականության արդիական, առանձնակի սուր և ձևավորման փուլում գտնվող հիմախնդիրներից է / Концепция "гуманитарной интервенции"(ГИ), ее правомерность, содержание применение являются одной из наиболее острых и противоречивых дилемм современной мировой политики / The concept of "humanitarian intervention"(hereinafter - HI), its legal backgrounds, context and application is one of the most severe and controversial dilemmas of world politics
ԻԳ.00.04 «Միջազգային հարաբերություններ» (քաղաքական գիտություններ) մասնագիտությամբ քաղաքական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Աթանեսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Մարգարյան, Մ. Լ. Շահգելդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 32 էջ։
Keywords: Քաղաքական գիտություններ / Political Science