Համակցված ազդեցությամբ յուբիվաքս քսուքի օգտագործման փորձարարական հիմնավորումը մաշկի II-III-ա աստիճանի ջերմային և մաշկի ու բերանի խոռոչի լորձաթաղանթի աստիճանի քիմիական այրվածքների տեղային բուժման դեպքում / Experimental justification of the effect of integrated action ointment ubivax in local treatment of thermal II-IIIα degrees burns of skin and chemical burns of skin and mouth mucous membrane - Ակոպյան, Կարեն Ավետիքի / Akopian Karen (Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 2017)
Մաշկային ծածկույթների ջերմային այրվածքները զբաղեցնում են հատուկ տեղ կենցաղային և արտադրական տրավմատիզմի քանակակազմում / Тепловые ожоги кожных покрытий занимают особое место в контингенте бытовых и промышленных травм / Thermal burns of the skin are very important among everyday and industrial traumas
ԺԴ.00.12 «Ստոմատոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի գիտակոորդինացիոն խորհրդի նիստում ; Գիտական ղեկավար՝ Յու. Մ. Պողոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Տատինցյան ; S. Գ. Ավագյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Արմենիա» հանրապետական բժշկական կենտրոն ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 108 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences