Исследование оптических свойств радиационно-примесных дефектов в широкозонных оксидных монокристаллах с применением синхротронного излучения / Սինքրոտրոն փնջի օգտագործումը լայնագոտի օքսիդային միաբյուրեղներում ճառագայթահարման - խառնուրդային արատների ուսումնասիրությունը - Հարությունյան, Վաչագան Վիկտորի / Harutyunyan Vachagan (ՀՀ ԳԱԱ Երևանի ֆիզիկայի կիրառական պրոբլեմների ինստիտուտ, 2000)
В течение нескольких десятилетий фундаментальные исследования в области физики твердого тела тяготели к изучению модельных кристаллов с экстремальными свойствами, в частности, широкозонных оксидных монокристаллов / Ատենախոսությունը նվիրված է «մաքուր» ճառագայթահարված (արագ էլեկտրոն, նեյտրոն, իոն) շափյուղի (a-Al203), ինչպես նաև չակտիվացված և Nd3 -ով ակտիվացված նռնաքարի (Y3,Al5,012 - ԻԱՆ) միաբյուրեղների հիմնարար տիրույթներում երանգանիների ուսումնասիրությանը օգտագործելով սինքրոտրոնային ճառագայթման (UՃ) մեծ լուծիչ ուժ ունեցող տեխնիկա
Ա.04.07 «Պինդ մարմնի ֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2000 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Ֆիզիկայի ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Վ. Ա. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Ա. Քոչարյան, Ա. Օ. Մատկովսկի (ԼՊՀ), Ռ. Կ. Կարախանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Միջուկային հետազոտությունների միացյալ ինստիտուտ, բարձր էներգիայի լաբորատորիա (ք. Դուբնա, Մոսկվայի մարզ) ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Ֆիզիկամաթեմատիկական գիտություններ / Mathematics & Physics