Ուսուցչի մասնագիտական պատրաստության համակարգերի ռազմավարությունը (Հայաստանի Հանրապետության և Մեծ Բրիտանիայի կրթական համակարգերի համեմատական վերլուծություն) / The strategy of inservice teaching systems for teachers (comparative analysis of educational systems of the Republic of Armenia and the UK) - Կիրակոզյան, Հակոբ Գարիի / Kirakozyan Hakob (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2019)
21-րդ դարի առաջին քառորդում ՀՀ ԿԳ նախարարության և տարբեր բուհերի կողմից հետևողական, համակարգված աշխատանք է տարվում ապագա ուսուցչի պատրաստման դասընթացներն ըստ ժամանակակից պահանջների մարտահրավերների կազմակերպելու, շարունակաբար բարելավելու համար / В первой четверти 21-го века осуществляется последовательная, систематизированная работа со стороны министерства Образования и науки РА и разных вузов по организации курсов подготовки учителя / In the first quarter of the 21st century consistent, systematic work was carried out by the Ministry of Education and Science of the Republic of Armenia and various universities on organizing teacher training courses
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի․ Կ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ․ Մ. Մանուկյան, Ա․ Պ. Առնաուդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 164 էջ, սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy