Разработка основ стратифицированного моделирования сложных автоматизированных технологических систем с учетом надежности / Բարդ ավտոմատացված տեխնոլոգիական համակարգերի ստրատիֆիկացված մոդելավորման հիմունքների մշակումը հուսալիության հաշվառմամբ / Development of fundamentals of the stratified modeling of complex technological systems, taking into account the reliability - Բալասանյան, Սեյրան Շամիրի / Balasanyan Seyran (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի ազգային պոլիտեխնիկական համալսարան, 2015)
Целью работы является разработка теоретических и методологических основ стратифицированного моделирования сложных автоматизированных технологических систем определенного класса с учетом надежности их элементов на основе концепции иерархического многоуровневого описания и практическое применение полученных результатов / Աշխատանքում զարգացվել է հիերարխիկ բազմամակարդակ (ստրատիֆիկացված) համակարգերի տեսությունը, մշակվել են նմանակային մոդելավորման մեթոդով որոշակի դասի բազմավիճակ բարդ ավտոմատացված տեխնոլոգիական համակարգերի գործունեության հետազոտման դեպքում ստրատիֆիկացված ձևայնացման հայեցակարգի կիրառման մեթոդաբանական և գործնական հիմունքները / The theory of the hierarchical multilevel (stratified) systems was developed, methodological and practical principles of application of the concept of the stratified description was worked out, in cases of analyzing the functioning efficiency of a certain class of multistate complex automated technological systems, by means of simulation method
Ե.13.02 «Ավտոմատացման համակարգեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Ս. Հ. Սիմոնյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Թ. Ա. Նալչաջյան, Մ. Ք. Բաղդասարյան, Յու. Ռ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Լեռնամետալուրգիայի ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Սեղմագիր՝ 40 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems