Պատմավեպը հետհեղափոխական շրջանի պարսից արձակում / Post-revolutionary historical noveI in the Persian modern prose - Գևորգյան, Գառնիկ Թելմանի / Gevorgyan Garnik (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2018)
Ատենախոսությունը նվիրված է 1979թ. Իսլամական հեղափոխությանը հաջորդած երեք տասնամյակների իրանական պատմավեպին, որը պարսից ժամանակակից արձակի ամենամեծ մասսայականություն վայելող ժանրերից մեկն է / Представленная диссертация посвящена изучению персидского исторического романа постреволюционного периода. Работа основана на более десяти романах и исследованиях по теме / The current dissertation is devoted to the research of Persian historical novels in the postrevolutionary period
Ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայgման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ. Հ. Շեխոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Կ. Կոզմոյան, Լ. Մ. Սաֆրաստյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 179 էջ, սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies