Պետրոս Հաճյանի կյանքը և գործը / Bedros Hajan's life and work - Դավթյան, Նոնա Ռաֆիկի / Davidyan Nona (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2018)
Ատենախոսությունը նվիրված է Սիրիայում հասակ նետած և Բուենոս Այրեսում լայն գործունեություն ծավալած արձակագիր, խմբագիր, հրապարակագիր և մանկավարժ Պետրոս Հաճյանի գեղարվեստական ժառանգությանը / Предметом исследования диссертации является жизнь и творчество Петроса Аджяна. Целью нашей работы является представление особенностей прозы П. Аджяна в художественном контексте тоски, а также место и значимость этого писателя в жанре литературной хроники / The research subject of the dissertation is the life and work of Bedros Hajyan. The aim of our work is to present the features of В. Наjyans's prose in the literary context of longing as well as the place and the importance of this writer in the literary genre of Chronicles
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2018 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Արցախի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Դ. Դանիելյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Մուրադյան, Ք. Ա. Աբրահամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 126 էջ, սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies