Մաքրացեղ բուծումից և միջցեղային տրամախաչումից ստացված ինբրեդային ճագարների որոշ կենսատնտեսական առանձնահատկությունները - Բաղրամյան, Ավետիք Ռազմիկի / Baghramyan Avetiq (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 2001)
Գյուղատնտեսության արտադրամիջոցների սեփականաշնորհումից հետո, հանրապետության գրեթե բոլոր տարածաշրջաններում նկատվում է ճագարաբուծությամբ զբաղվող գյուղացիական տնտեսությունների և սիրողների աճի միտում / С целью экспериментального изучения влияния инбридинга при чистопородном разведении и скрещивании по некоторым биологическим и хозяйственно-полезным признакам были укомплектованы четыре группы кроликов
Զ.02.01 «Գյուղատնտեսական կենդանիների բուծում, սելեկցիա և վերարտադրություն» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է անասնաբուծության և անասնաբուժության գիտական կենտրոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Ա. Զորանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Խ. Մ. Սիմոնյան, Հ. Հ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ կենդանաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 29 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture