ԱՄՆ ի արտաքին քաղաքականությունը մերձավոր արևելքում (2000-2008 թթ.) / Внешняя политика США на ближнем востоке(2000-2008 гг.) / US foreign policy in the middle east (2000-2008) - Հայրապետյան, Աստղիկ Սերգոյի / Hayrapetyan Astghik (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2024)
20-րդ դարի վերջին տասնամյակին երկբևեռ աշխարհակարգի փլուզման հետևանքով արտաքին մրցակցության բացակայության պայմաններում ԱՄՆ-ը հնարավորություն ստացավ ձևավորելու միաբևեռ աշխարհակարգ՝ ամերիկյան բացառիկության դրույթներին համապատասխան / Исследование содержания доктрины Буша, особенностей ее полной реализации и проявления имеет как политическое, научное, так и практическое значение / The analysis of the Bush Doctrine, the features of its full implementation and manifestations holds significant political, scientific, and practical importance
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2024 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Հ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Քեռյան, Գ. Գ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 36 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History