Внутренняя политика Директории (Переворот 18 фрюктидора) - Պողոսյան, Վարուժան Արամազդի / Poghosyan Varuzhan (ԳԱ ԽՍՀՄ ընդհանուր պատմության ինստիտուտ, 1987)
Изучение внутренней политики Директории приобретает особую научную актуальность в связи с обострением полемики вокруг проблем Великой французской революции современной буржуазной историографии
է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1987 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ԳԱ ԽՍՀՄ ընդհանուր պատմության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Մ. Դալին ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Սիրոտկին, Դ. Մ. Տուգան-Բառանովսկի ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Վ. Լոմոնոսովի անվան Մոսկվայի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History