Пластическая реорганизация важнейших двигательных чувствительных звеньях центральной нервной системы / Կենտրոնական նյարդային համակարգի կարևորագույն շարժողական և զգայական օղակների պլաստիկ վերակազմավորում / The plastic reorganization of the cns most important motor and seessitive links - Բադալյան, Սուսաննա Հակոբի / Badalyan Susanna (ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոս Լ. Ա. Օրբելու անվան ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտ, 2010)
На основании накопившихся современных данных о пластичности мозга (IM) и благодаря многочисленным положительным результатам лечения пациентов с обширными инсультами головного мозга корковой и подкорковой локализации были пересмотрены, устоявшиеся на протяжении длительного времени представления о "статичности" организации центральной нервной системы и невозможности пластической реорганизации в ней / Աշխատանքի նպատակն է եղել հետազոտել, վնասվածքների հետևանքով, ուղեղի հաղորդող ուղիներում ընթացող պլաստիկության և վերակազմավորման ձևաբանական դրսևորումները
Գ.00.09 «Մարդու և կենդանիների ֆիզիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ ակադեմիկոս Լ. Ա. Օրբելու անվան Ֆիզիոլոգիայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի նիստում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Վ. Ազնաուրյան, Ն. Մ. Իփեկչյան, Մ. Վ. Խանբաբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Հերացու անվան ԵՊԲՀ նորմալ ֆիզիոլոգիայի ամբիոն ; Սեղմագիր՝46 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology