Антиоксидантные и in vivo ранозаживляющие свойства экстрактов листьев лавра (Laurus nobilis L.) / Դափնու (Laurus nobilis L.) տերևների էքստրակտների հակաօքսիդիչ և in vivo վերքամոքիչ հատկությունները / In vivo antioxidant and wound-healing properties of laurel leaves (Laurus nobilis L.) extracts - Ռուխկյան, Միքայել Լևոնի / Rukhkyan Mikayel (Երևանի պետական համալսարան, 2013)
Выявление активных компонентов растительных экстрактов, новых фитофармацевтических соединений и механизмов их действия является актуальной задачей биотехнологии, клеточной инженерии, биохимии, молекулярной биологии, фармакологии и. т. д. / Ժամանակակից բժշկակենսաբանության համակարգված ու հիմնարար ուսումնասիրությունները հնարավորություն են ընձեռում իմաստալից մոտեցմամբ բացահայտել բույսերի հակաօսիդանտային, հակաբակտերիալ, հակավիրուսային, պրոբիոտիկ, վերքամոքիչ, ցավազրկող, ցիտոտոքսիկ և բազմաթիվ այլ հատկություններ / Modern medicinal-biological systematic and fundamental studies allow meaningful approach to identify plants antioxidant, antibacterial, antiviral, probiotic, wound healing, pain reliever, cytotoxic and many other properties
Գ.00.04 «Կենսաքիմիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայ-ռուսական (Սլավոնական) համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. Ռ. Վարդապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ս. Գևորգյան, Գ. Ս. Վարդանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մոլեկուլային կենսաբանության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology