ՀՀ ռեգիոնալ քաղաքականության աշխարհագրական նախադրյալները - Մաթոսյան, Մարինե Ռաֆիկի / Matevosyan Marine (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
ՀՀ անկախության տարիներին շեշտակիորեն աճել է ռեգիոնալ քաղաքականության նշանակությունը, որի միջոցով կարգավորվում է ազատական-շուկայական օրենքներով զարգացող հասարակական կյանքի տարածքային կառուցվածքը, բարձրանում Է արդյունավետությունը / Диссертация посвящена выявлению и изучению географических предпосылок региональной политики в РА. После приобретения независимости, существенно возросла роль региональной политики PA, посредством которой регулируется территориальная структура общественной жизни развивающаяся на основе либерально-рыночных законов
ԻԴ.00.20 «Տնտեսական, սոցիալական և քաղաքական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել պետական համալսարանի աշխարհագրության ֆակուլտետի խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Ա. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ռ. Ավագյան, Ա. Խ. Մարկոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Գյումրիի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական մանակվարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science