Ազգային-ազատագրական պայքարի արտացոլումն արցախյան պոեզիայում / The reflection of the national liberation struggle in Artsakh poetry - Գրիգորյան, Ամալյա Վահանի / Grigoryan Amalya (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2015)
Ատենախոսությունը նվիրված է ազգային-ազատագրական պայքարի խնդիրների, գաղափարական և գեղարվեստական ​​առանձնահատկությունների բացահայտմանը արցախյան պոեզիայում / Диссертация посвящена раскрытию проблем, идеологических и художественных особенностей национально-освободительной борьбы в арцахской поэзии / The thesis is devoted to revealing problems, ideological and aesthetic peculiarities of the national liberation struggle in Artsakh poetry
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Արցախի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ս. Հակոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Պ. Մուրադյան, Ա. Հ. Նիկողոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 31 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies