Վուլկանիզացված պոլիէթիլենի մեկուսացումով մինչեվ 35 կվ բարձր լարման կաբելների մշակումը միաֆազ զուգահեռ փռման համար - Կարապետյան, Արամ Ալբերտի / Karapetyan Aram (Երևանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 1998)
ժամանակակից կյանքի և մարդկության ողջ գործունեությունը կապված է էներգիայի օգտագործման հետ: Այդ է պատճառը, որ էներգամատակարարման խնդիրը մարդու գործողություններում ամենակարևոր բնագավառն է, որն ուղեկցում է նրան ողջ կյանքում: էներգամատակարարման, և այն էլ էլեկտրամատակարարման բնագավառում առաջնային դերը պատկանում է էլեկտրական ցանցերին և առաջին հերթին,բարձր և ցածր լարման կաբելային ցանցերին: Այդ ցանցերով կայուն և անխափան էլեկտրամատակարարումով է պայմանավորված արդյունաբերության առաջընթացի, տրանսպորտի անխափան աշխատանքի, կենցաղի և մարդկանց հանգստի կազմակերպման և լավագույն ձևով անցկացման համար
Ե.09.02«էլեկտրամեկուսիչային և կաբելային տեխնիկա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Պետական ճարտարագիտական Համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝Գ. Մ. Միրզաբեկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Հ. Հակոբյան, Լ. Գ. Աթաբեկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ էներգետիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology