Դպրոցի կառավարման յուրահատկությունը պայմանավորող հոգեբանական գործոնները - Միրզոյան, Վանանե Խաչիկի / Mirzoyan Vanane (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Աշխատանքի նպատակն է ուսումնասիրել դպրոցների տնօրենների և ուսուցիչների մասնագիտական կարևոր հոգեբանական որակները և տարածաշրջանային առանձնահատկությունները դպրոցի կառավարման յուրահատկությունը բացահայտելու և մանկավարժական կադրերի ճիշտ ընտրություն կատարելու նպատակով / Цель работы - изучение важных профессиональных психологических качеств и региональных особенностей директоров и учителей школ с целью выявления своеобразия управления школой и правильного подбора педагогических кадров
ԺԹ.00.02 «Աշխատանքի և ինժեներական հոգեբանություն» մասնագիտությամբ հոգեբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Վ. Աղուզումցյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ռ. Գևորգյան, Դ. Ս. Ամիրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Հոգեբանական գիտություններ / Psychology